Inspirerende lesning

Skrivefest - Tove NilsenFor ikke lenge siden koste jeg meg med Skrivefest av Tove Nilsen. Det er en slags solskinnsbok om det å lese og skrive. Betegnende nok er den da også gul utenpå, med en frydefullt smilende Tove Nilsen. «Sju henrykkelser» har Tove Nilsen kalt kapitlene i boka – og det stemmer. Hun forteller med entusiasme og engasjement om hvilke bøker som har betydd noe for henne, og hvordan hun har opplevd dem. Hvor hun var, hva hun tenkte, hva hun gjorde.

Det er gøy med entusiastiske lesere. Gøy å høre hvordan de forteller om bøker som har truffet. Hva det er ved bøkene de begeistres av. Det er som å lese en god bokblogg. Når man smittes av entusiasmen i teksten og tenker at – ja, den boka må jeg også få lest. Dette vil jeg ha del av. Denne opplevelsen vil jeg også kjenne!

Og Tove Nilsens Skrivefest er nesten som en slags bokblogg, tenker jeg. Den er umiddelbar og rett fram. Den er uhøytidelig og frisk. Den er utleverende og personlig. Og ikke minst er den ganske morsom. Det er en smilebok. Til å bli i godt humør av. Til å nikke gjenkjennende av. Til å inspireres av.

Månen over Porten - Per PettersonJeg liker bøker om bøker. Enten man kaller det inspirasjonsbøker, sekundærlitteratur eller «en samling litterære og personlige tekster om det å lese litteratur». Sistnevnte sitat er fra Månen over porten av Per Petterson. Også en bok om personlige leseopplevelser og forfatterens forhold til bøker, og om det å bli og være forfatter. Også en bok jeg hadde stor glede av. 

Det mest interessante ved slik litteratur er å få lov å ta del i hvordan andre tenker om nettopp litteratur. Akkurat som på en bokblogg. Om man er helt enig eller ikke, er ikke det vesentligste – det er hvordan man tenker som er det mest fasinerende. Hva det er som begeistrer og hvordan nettopp dette betyr noe i noens liv.

Og om alt det som gjør at man kanskje fatter litt mer av det mysteriet det er – dette med å være menneske.  

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Lesegodis

2 responses to “Inspirerende lesning

  1. Inspirerende innlegg om inspirerende lesning. Må ta meg en titt på disse bøkene.

  2. leselama

    Takk! 🙂

    Ja, ta en titt på dem. De er underholdende og lettleste og litt ulike. Men samtidig veldig «tanketunge» begge to, i og med at de er fulle av andres refleksjoner og tanker – både om det å lese og om det å skrive.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s