Midt i krinsen – 3

West Ham United

Og DER var Krinsereglane lest ferdig. Krinsen sluttet, bokstavelig talt. Men før jeg legger den helt vekk, avslutter jegSandar IL innleggtriologien om den her på bloggen med et fornøyelig sitat om hvordan man valgte navn på sine to lokale fotballag i Årdal. Kunnskapen om spillet kommer til bygda via en hjemvendt sjømann ved navn Ola Korthus. Han har sett fotball i utlandet, deler folket inn i to lag og bygda er i gang med å sparke den berømmelige lærkula.

Og så namngav han det eine laget West Ham United og det andre Sandar Ballklubb. Det førstnemnde hadde nettopp vunne ein stor siger i England, sjølvaste pokalsigeren hadde dei vunne. Sandar Ballklubb høyrde heime på austsida av Sandefjordsfjorden og var eit leiande lag austpå, hadde Ola høyrt frå eit par kvalfangarar. Nokon referansar til meisterskapar eller anna fann ein rett nok ikkje for dette austlandslaget, men som Ola Korthus sa, ein kvalfangar kan ein stole på. Særleg om han kjem fra Framnes i Sandar. Eller var det Sandefjord? Iallfall blei det slik. Og begge namna blei adopterte og arbeidde inn i daglegtalen vår. (s. 195)

Hva sier man? Tidene forandrer seg. Å være hvalfanger i dag er nok ikke like høyt ansett som det var i mellomkrigstida. Og jeg vet sannelig ikke om det å komme fra Sandefjord borger for ekstra troverdighet lenger heller, når sant skal sies.

Jeg blir sittende å tenke på hvilke lag man ville valgt seg ut i dag? Manchester United og Rosenborg? Kanskje det kanskje.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Midt i boka, Snasne sitater

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s