Om lamadama

lamadamaDette er Leselamas verden. Leselama er ikke som andre lesehester. Papir tygges, svelges – eller like gjerne spyttes ut. Det går med noen boksider i løpet av et år. For ikke å snakke om permer. Leselama liker aller best stive permer, men tar til takke med myke omslag når nøden er størst og lommeboka slunken. Helst vil jeg eie bøkene, men selv jeg har forstått at man ikke kan eie alle bøker man leser. Ikke når man leser en del. Derfor er jeg også en innbitt tilhenger av biblioteker. Hva hadde bokormer, lesehester, bokbøfler – og ikke minst; leselamaer vært uten biblioteket?!

Mine tanker med å opprette en blogg går i retning av en liten utfordring til meg selv. En utfordring som går på på dette med å skrive, uttrykke seg, tømme hodet for «hang ups» (jeg har en tendens til å få slike, der ting bare surrer og surrer og på ingen måte blir ferdigtenkt før de har fått luftet seg) og kanskje komme i kontakt med andre som også liker å lese og ikke minst snakke om det de har lest. Diskutere litterære assosiasjoner og bøker  på en vettug og sivilisert måte. At folk ikke liker de samme bøkene som meg, mener jeg ikke betyr det samme som at de ikke liker meg som person – slik mange ser ut til å ta det om man skulle være uenige om noe – men snarere at de kommer fra en annen referansebakgrunn og et annet ståsted. Det er spennende og utviklende å kunne lufte sine meninger og synspunkt med noen som har et annet perspektiv enn seg selv. Derfor ville jeg blitt glad for kommentarer som er ærlige og oppriktige. Det er lov å være uenige, så lenge man kan oppføre seg, mener nå jeg.

Jeg har ikke tenkt å skrive så mye mer om meg selv her, det kommer allikevel til å skinne gjennom hvem jeg er og hva jeg liker etterhvert. Det meste står som kjent mellom linjene – og her inne tror jeg det kommer til å komme mange linjer etter hvert. Velkommen som deltaker!

Reklamer