Noe på hjertet?

Noe på hjertet?Er det noe du har lyst til å fortelle meg? Spørre om? Tenke høyt kanskje? Hviske meg i øret? Kom gjerne med synspunkt, tilbakemeldinger eller meninger om alt mellom himmel og jord.

Her er det fritt fram for alt som ikke direkte knytter seg opp mot noen av de andre blogginnleggene.

Det hjertet er fullt av, renner som regel tastaturet over med…

Reklamer

44 responses to “Noe på hjertet?

 1. leselama

  Tusen takk! 😀

 2. Ja, det synes jeg også!!

 3. Andreas Førster

  Hei!

  Hvis jeg vil lese om litteratur framover er det hit jeg skal gå. Kjempebra blogg! Jeg forøvrig et spørsmål jeg vil ta privat. Kan du sende meg en mail så jeg vet hvordan jeg kan nå deg best mulig?

  Mvh.
  Andreas Førster

 4. leselama

  Heisann Andreas!

  Stas så det suser med så hyggelig respons! 😀 Made my day. 😉

  Jeg sender deg en mail. Selvsagt gjør jeg det.

 5. rannveig

  hei!
  det virker som om du har god peiling på bøker.
  Jeg skriver et særemne om kvinneskikkelsen i Erlend Loes bøker, og kunne trengt noen andre synsvinkler. Har du lyst å bidra litt?

 6. leselama

  Hei rannveig!

  Om jeg kan bidra med noen nye tanker til særemnet ditt, så gjør jeg da gjerne det. 🙂
  Om det er så veldig mye hjelp i meg, er jeg sant å si ikke så helt sikker på. Det er en stund siden jeg leste bøkene hans – med unntak av «Muleum» da. Jeg sender deg en mail, så tar vi resten der.

 7. Anne

  Hei, er .ny leser av bloggen og liker den veldig godt. Er enig i at Vanære er en fantastisk bok!! En annen som er verdt å lese er Nicole Krauss «Kjærlighetens historie». Nydelig bok:)

 8. leselama

  Velkommen til bloggs, Anne! Hyggelig at du liker deg her. 🙂

  «Vanære» er fæl-fin. (Kan man si det, tro?) Men det er flott med bøker som løfter tanken. Og det gjorde den virkelig.

  «Kjærlighetens historie» har jeg ikke lest… *sukk* … som så mange andre man liksom ikke kommer seg rundt til. Har hørt mye bra om den, faktisk, selv om det er en stund siden. Takk for at du frisket opp minnet mitt! 🙂

 9. gerd

  Hei, du leser mye og vi har mange hjertebøker felles. Men hvorfor er det bare romaner på leselisten din? Det finnes jo så mange gode dokumentarbøker, bøker som forener virkeligheten med et godt språk og lager en god fortelling, like god hvis ikke mange ganger bedre enn romanen.
  Mvh GERD

 10. leselama

  Heisann, Gerd – hyggelig med besøk! 🙂

  Tja, si det du… Godt spørsmål. *tenke, tenke*

  Jeg tror jeg blir mest fascinert av romanuniverset. Det diktede. Der forfatteren og leseren møtes i en slags samhandling og skaper boken sammen – om man kan si det slik. Gode romaner er univers der forfatteren stoler på meddiktningen fra leseren – og da kan magi oppstå. Det er denne magien jeg håper og tror på hver gang jeg går i gang med en ny bok. Det er ikke alltid jeg finner den, men ofte. Uten at jeg dermed vil påstå at det er bokas feil. 😉

  Dokumentarbøker for meg blir en virkelighet det ikke er mulig å «endre» eller ha innflytelse på som leser. Det er på sett og vis som «pensumbøker», om du forstår. Det er en sannhet der jeg som leser ikke kan bestride, eller ta en aktiv del i. Den er på sett og vis ubestridelig. Fastsatt og litt ensidig. Romanuniverset opplever jeg som mer åpent. Som om det inviterer meg som leser inn.

  Når det er sagt, er jeg en stor tilhenger av gode noveller – slik leselista mi også avslører. Dessuten liker jeg godt poesi.

 11. island

  Hei!
  Jeg skriver også et særemne hvor jeg skal sammenligne kvinneskikkelsene i Erlend Loe’s bøker «tatt av kvinnen» og «muleum». Lurte på om du har noen synpunkter på dette, siden Rannveig har spurt litt tidligere?
  Skal ha skrivedag på skolen 30. januar.

 12. leselama

  Har sendt deg en mail, island. Du får se om du får noe ut av den.

  Lykke til med skrivedagen! 🙂

 13. Bente

  Hei!!
  Fikk anbefalt bloggen din av ei som jobber på bibloteket!!Jeg syns den er kjempefin!!Så den har jeg lest en god del,men ikke skrevet til deg før nå da.Oppdaget at du leser Balansekunst og tenkte og høre om du likte den?Den syns jeg var ei kjempegod bok som gjør inntrykk på deg!!Har også leste Familieanliggender av samme forfatter som anbefales.Jeg lurer på om du har lest Frost av Roy Jacobsen??Jeg leser nå Vi de druknede av Carsten Jensen,bra så langt!!Kos deg med Balansekunst da!!(eller er du fredig med den nå kanskje??)

 14. snupijenta

  Dæsken.. Det er bare februar, også har du lest 13 bøker allerede? Hvordan får du tid til dét?
  Selv er jeg mamma til to.. Klarer ikke lese noe annet enn ett avsnitt eller to, og da gjerne fire ganger etter hverandre uten å egentlig ha fått med meg mer enn noen få ord..
  Har du lest serien til Jean M Auel, «Jordens Barn»? Isåfall ; hva syntes du om den?

 15. leselama

  Snupijenta: Tid… hm… ja… si det. Det bare blir sånn.
  Jeg er også mamma til to, så jeg vet hvor travelt det er til tider. Jeg leser mye på senga, mens jeg lager middag, innimellom ting og tang, har med en bok når jeg venter, leser ofte mens jeg spiser… stort sett. Jeg leser. 😉 Og så ser jeg ikke så mye på tv. Kan hende tar jeg inn en del tid der?

  Jeg har ikke lest Jean M Auel i det siste, men jeg har lest i alle fall de tre første bindene i Jordens Barn-serien: «Hulebjørnens klan», «Hestenes dal» og «Mammutjegerne». Jeg mener at det var et lite opphold i serien akkurat da – sånn på slutten av 80-tallet -, og det er sikkert da jeg datt av lasset. Jeg tenker tilbake på bøkene med glede. Jeg husker dem som fascinerende og fengslende, lettleste og annerledes enn mye jeg hadde lest fra før av.

 16. leselama

  Bente: Åh, beklager! Av en eller annen grunn har kommentaren din gått meg «hus forbi». Jeg har hatt en litt lite aktiv tid på bloggen i det siste, så det er sikkert derfor. Men bedre sent enn aldri:

  Så hyggelig av biblioteket å anbefale bloggen min da! 🙂 Du får takke dem. Jeg er stor fan av biblioteket, bruker det masse og synes de er utrolig flinke til å hjelpe meg med alt mulig.

  Ang. «Balansekunst» så har jeg allerede laget et eget innlegg om den. Jeg noterer meg din anbefaling om «Familieanliggender»! 🙂
  Jeg har ikke lest «Frost» av Roy Jacobsen, men er generellt en stor tilhenger av hans litteratur så det er slett ikke umulig at den får bli med meg hjem fra biblioteket en gang. Jeg liker historier fra norrøn tid. 🙂

 17. Ville bare si at jeg ble kjempefasinert av forsida di – stiiilig lama og stilig blognavn. At det hele handler om bøker er jo heller ingen ulempe 😉

 18. leselama

  Veldig hyggelig av deg, Åshild! Kjempekoselig med slike entusiastiske kommentarer når folk titter innom her. 🙂

  Lamaen er fæl-fin, ikke sant? Jeg blir i godt humør av den selv, jeg. 😉

 19. Hei…

  Hyggelig å se siden til et lesende menneske!

  Her har du et eksemplar av

  Byen uten navn eller hvordan lage verdens beste vafler…

  Utgitt tidligere som p-bok, nå tilgjengelig som e-bok. Den kan lastes ned her:

  http://hossmann.wordpress.com/2008/07/15/byen-uten-navn-eller-hvordan-lage-verdens-beste-vafler/

  Håper boken faller i smak…

  mvh F.

 20. leselama

  Takk for det, hossmann! 🙂

 21. may grethe lerum

  Søkte på mitt eget navn + juritzen, og da havnet jeg jammen her igjen 🙂

  Siste dagene har jeg fått grov kjeft fordi jeg slaktet en Juritzen-bok. Og jeg da, som ikke en gang er homofob *ler*

  Det gjaldt Kristin Ma Bergs skildring av motebransjen, i den hypede «romanen» Face it.

  Nuvel: I dette forum vil jeg heller anbefale å kikke innom forfatterbloggen.no, der jeg omtaler mer veentlige bøker som f.eks J. Littells De velvillige.

 22. Jeg vil bare si takk for at du har linket til meg. Det var raust 🙂

 23. leselama

  May Grethe: Så koselig at du havnet her igjen da! 🙂 Enten det nå var meningen eller ikke. 😉

  Grov kjeft kan jeg styre meg for, uansett hvor den kommer fra. En bok er jo som kjent «fritt vilt» når den først er utgitt. Da lever den sitt eget liv og alle er tillatt å mene akkurat hva de vil om den. Det må, etter min mening, forlagene og forfatterne tåle.

  J. Littells bok «De velvillige» har jeg på min leseliste også. Faktisk lånte jeg den først på biblioteket, men fant ut at dette er en bok jeg heller vil kjøpe. Og da jeg skulle kjøpe den, var den jammen i meg utsolgt! Ergo venter jeg på opplag nr. 2 og leser andre ting i mellomtida. Den som venter på no’ godt… osv. 😉

  Synline: Ingen årsak, du! 🙂 Jeg har lest deg på Forfatterbloggen og fortsetter gjerne med det også «i den frie verden».

 24. Hot nå!
  Sjekk ut ny nettbokhandel bokdykk.no!

 25. Godt nyttår, Leselama! Takk for innlegg i året som gikk – og håper det blir flere fra deg i 2009!?

 26. Hei, flotte sider. Lurte på om du også leser fagbøker/sakprosa? F.eks. krigshistorie 😉

 27. Alter Ego

  Jeg ville bare si, akkurat her&naa, at jeg har kommet over et nytt ord: kikle! Du finner det her, av alle steder! 😀

 28. leselama

  Lesemagi: Takk for tips!

  Cassandra Mortmain: Takk det samme – og jeg skal forsøke å skrive sånn innimellom i alle fall. Akkurat nå er jeg midt i noe som sluker tid, men det skal nok bli en råd sånn dann og vann.

  Roger: Takk! Fagbøker/sakprosa leser jeg mindre av nå for tida. Det har vært år da jeg nesten ikke har lest annet – bl.a. nettopp historie som pensumlitteratur. Og nettopp krigshistorie er det jo ikke akkurat mangel på mellom slike permer. Men etter å ha klikket på linken din, aner det meg at det var noen spesielle permer du hadde i tankene. *lol* Så gøy! Gratulerer med bok!

  Alter Ego: «Kikle» – selvsagt! Logisk i grunn, men jeg hadde aldri hørt om det før. Stas med nye ord! 🙂

 29. Today

  Heihei.
  Kjempe fin side du har 🙂
  Satt å kikket litt på nettet etter noen gode omtaler av per pettersons ut å stjæle hester. Finner ikke noen som passer mitt behov, da jeg skal skrive om foreldre-barn relasjoner. Har lest boken og syntes den er utrolig bra, men vet ikke hva jeg skal skrive, eller hvordan jeg skal sette opp..
  Skal også ha med Pettersons «jeg forbanner tidens elv», med samme problemstilling. Har du noen tips/forslag? Tas imot med stor takk.

 30. leselama

  Today: Siden jeg ikke vet i hvilken sammenheng du skal skrive dette, er det jo litt vanskelig å si noe konkret.

  En mulig vinkling ville jo kanskje være å ta utgangspunkt i tapet av forbilder og tap av uskyld. (Og også tap av foreldre.)
  Dette med at når man vokser til, så endrer synet på foreldrene seg. Samtidig finner man kan hende også ut ting om foreldrene sine som enten «reduserer» dem i vår oppfatning av dem – eller helt motsatt – vi får en helt annen respekt for dem. Uansett vil jo forholdet endre seg. Kan hende blir styrkeforholdet endret – eller slett ikke. Begge deler kan muligens gjøre like vondt, hva tror du?

  Å vite – å forstå – å se på en annen måte, fordi man selv har blitt en annen kan være en interessant måte å nærme seg disse bøkene på, tror jeg.

  En annen måte å skrive om stoffet på ville jo være å ta tak i det usagte mellom barn/voksen. Hva sier man til barn, hva sier man ikke, hvilke konsekvenser kan det få i ettertid – og for hvem… Hva er det viktigste som skjer mellom mennesker – det man sier eller det man tier om?

  Jeg tror du selv må kjenne på hva du «brenner» mest for, når du leste bøkene. Hva som rørte deg – og så ta utgangspunkt i det. Ofte blir resultatet best når man er oppriktig engasjert. Lykke til! 🙂

 31. Today

  Tusen takk for svar 🙂

  Vet du forresten noe om Pettersons egen barndom? Om han kan ha opplevd noen form for svik eller lignende, da flere av hans vøker er om dette..

 32. Today

  Jeg skal forresten skrive særemnet om dette. Hadde tenkt meg ut hvordan Petterson formidler relasjonene mellom foreldre-barn. 🙂
  Har bare litt problemer med å sette det opp.. Huff..

 33. leselama

  Today: Selv ville jeg vært veldig, veldig forsiktig med å blande biografiske fakta (Per Pettersons eget liv og erfaringer) og fiksjon (romantekstene hans). I alle fall om det er i norskfaget du skriver særemnet ditt. Det er et vesentlig skille der vet du. Tekstene står for seg selv og har egentlig ikke noe med forfatterens eget liv å gjøre. De er fiksjon, mulige historier – ikke levd liv.

  For å finne ut mer om Pettersons eget liv – om det virkelig har relevans for oppgaven din, er det masse å få tak i bl.a. på internett. Google ham – og les kritisk. Det er mitt råd.

 34. Hei,
  Dai Sijie:»Balzac og den lille kinesiske syersken»
  er en litterær perle.
  Skap den gode mimrestunden : finn frem Maos lille røde og en god rødvin mens du leser de 155 sidene Dai Silje deler med oss.

 35. Today

  Takk for svar 🙂
  Ja, tenker jeg må være forsiktig der. Vil bare sjekke ut om det er noen sammenheng, det behøver jo selvsagt nødvendigvis kke være det.
  🙂

 36. Hei Lama,
  Veldig bra blogg! Vi kom over denne i bokklubben vår, og fant ut at den er en ypperlig inspirasjonskilde. Jeg har også en annen mer konkret forespørsel til deg, som du kanskje vil syns er spennende. Kan du sende meg en mail, sånn at jeg kan kontakte deg privat, helst så snart som mulig? Hilsen Live

 37. leselama

  Takk, Live! 🙂 Du har selvsagt mail.

 38. Ellen

  Hei leselama,
  knallkjekk blogg. Mange av dine favoritter har vi tilfeldigvis hatt bokringen vår; vi er 7 damer som treffes hver måned. Vi har holdt på i årevis, og jeg har ført logg over leste bøker. Den har blitt lang 🙂 Tenkte jeg ville anbefale en bok som har gjort sterkt inntrykk på alle bokringdamene: «Det Virkelige Folket» av Marlo Morgan. Den boka gjorde noe med oss alle (alle husker den godt, og vi leste den i 2001, ser jeg i loggen!). Fortsett å blogge, du lamadame, jeg skal jammen tipse bokringdamene om deg; de kommer til meg nå tirsdag!

 39. leselama

  Hei Ellen!

  Takk for veldig hyggelig kommentar – samt bokanbefaling! 🙂 Så utrolig hyggelig å høre om en bokring som fungerer i årevis! Det må jaggu være sju supre damer, det der. Jeg er veldig imponert – og bitte litte granne misunnelig. Høres ut som et flott fellesskap å være del av!

  Marlo Morgan har jeg ikke hørt om før nå, men tar takknemlig tipset med meg videre. Det er alltid veldig hyggelig å få anbefalt bøker folk har lest og likt. Jeg har en egen liste med «anbefalte bøker» som jeg stadig tar dypdykk i. Siden tipsene kommer fra veldig ulike hold – og folk – blir lista veldig sammensatt og variert. Det gjør den ekstra spennende å utforske. Så takk igjen! 🙂

  Hils bokringdamene fra meg og si at de er veldig velkommen til bloggs! 🙂

 40. Liker bloggen din godt! 🙂
  Fikk lyst til å anbefale «Huset ved moskeen» av Kader Abdolah. Interessant bok, som gir innblikk Irans kultur og nære historie.

 41. leselama

  Takk, Lystleseren! 🙂
  «Huset ved moskeen» har jeg faktisk i bokhylla – ulest, ennå. Det var veldig hyggelig at du minnet meg på den – og anbefalte den, ikke minst. Den rykket liksom litt fram i «skal-lese-køen» akkurat nå kjente jeg. 🙂 Takk for boktipset!

 42. Munich Machine

  Jeg MÅ bare si det ! Leselama-lamaen på bildet er så fantastisk at jeg bøyer meg i tobakken jeg ikke kjøpte for denne bloggen.

  I San Antonio, Texas er jeg inkarnasjonen «The Norwegian Lama» og har vært dette siden 2008. Blogging er min spesialitet, og jeg kommenterer mer enn X antall i uken, måneden, dagene og årene (årer uten gaffel, bare kniv)

  Bøker er kunnskap, kunnskap er makt og makten til å være en oppdatert menneske er et privilegium jeg unner alle.

  Så jeg sier på Vossamaul : Keep up the good work,
  reading lama.

  From the naughty Norwegian Lama

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s